Jenter i AI – ADA X BRAIN

Jenteprosjektet Ada og BRAIN NTNU inviterer til “Jenter i AI”, et frokostforedrag mandag 14. oktober kl. 08:15-12:00 på Scandic Lerkendal. Her vil dere få muligheten til å høre om hvordan kvinner fra ulike bedrifter bruker AI i arbeidsdagen. Det vil også være mulighet for mingling med bedriftene, det vil bli utdelt goodiebags og servert hotellfrokost. Dette er en fin mulighet til å høre på inspirerende og lærerike foredrag fra dyktige kvinner i næringslivet.

Hvem kan melde seg på?
Jenter under linjene til Jenteprosjektet Ada vil få tilsendt en egen mail med påmelding til arrangementet. Utenom dette er det plasser som er åpne for alle, både gutter og jenter. Påmeldingsskjema legges ut her på søndag 6.oktober kl. 14:00.

NB!! Det er viktig at jentene under Jenteprosjektet Ada sine linjer melder seg på tilsendt påmeldingsskjema, og ikke det åpne påmeldingsskjema som legges ut i arrangementet.

Foredragsholderne vil bli sluppet hver dag i 6 dager fra og med i dag. Gled dere til inspirerende og lærerike foredrag fra flinke kvinner i næringslivet.

1. Astrid Undheim (39) har en Master og Phd i kommunikasjonsteknologi og har jobbet i Telenor som forsker og forskningsleder. Hun har etablert Telenor sin forskningsgruppe på AI og i dag leder hun gruppen som består av 12 forskere. Hun har også vært med å ta initiativ til å starte opp Norwegian Open AI Lab.

2. Lill Maria Johannessen (23) er AI-konsulent og skal etablere en AI-avdeling i Oslo. Denne skal i begynnelsen bestå av bare henne, og skal ekspanderes gradvis. Hun skal snakke om hvordan det er å være nyansatt innenfor maskinlæring & AI i Norconsult Informasjonssystemer.

3. Nora Hansen (25) jobber som data scientist og senior associate i PwC. Hun er utdannet sivilingeniør innen industriell økonomi med datateknologi og optimering. Hun skal snakke om hennes interesse i det kvantitative og hvordan data kan bidra til å bedre beslutninger.

4. Ida Johanne Brandsnes Austad (29) har en Master i industriell økonomi og teknologiledelse og jobber som management-konsulent i Netlight. Hun skal snakke om sitt masterprosjekt hos Kolonia.no hvor hun jobbet med å lage en modell for å predikere privatkunders neste handlekurv, med et spesielt fokus på å ta inn tid som dimensjon i modellen.

5. Daphne Bogosian (21) har en bachelor i datateknologi og matematikk fra universitetet St. Andrews i Skottland. Hun jobber nå i Cisco som software-utvikler og har tatt for seg prosjekter knyttet mot ansiktsgjenkjenning. Foredraget hennes har tittelen «How Cisco uses AI and facial recognition in our video conferencing devices”.

6. Sigrid Bjørndal (25) er data scientist hos Sopra Steria som akkurat har fullført Microsoft University Machine Learning med sertifisering som Azure Data Scientist Associate og AI Engineer Associate. Hun er nå på veit ut i et spennende prosjekt med automatisk bildebehandling i helsesektoren!

Comments are closed.